2. Zahărul ne îmbolnăveşte de diabet
Conform Asociaţiei Americane de Diabet, consumul de zahăr nu duce la diabet. “Diabetul apare ca rezultat al unui cumul de condiţii ce ţin de stilul de viaţă şi factorul genetic. Însă persoanele supraponderale sunt, întradevăr, mai expuse riscului de diabet de tip II”, spun oamenii de ştiinţă americani.
3. Zahărul ne “mănâncă” dinţii
Unul dintre cele mai vechi mituri despre zahăr este că provoacă apariţia cariilor dentare. Toate alimentele din categoria carbohidraţilor încep să fie digerate în cavitatea bucală, prin urmare aici sunt sunt transformate în zaharuri. Organismul uman nu poate distinge între mai multe tipuri de zaharuri, în funcţie de provenienţă (dulciuri, paste făinoase etc.), astfel încât putem spune că o ciocolată are aceleaşi efecte asupra danturii precum o porţie de spaghete. Ceea ce face diferenţa este durata de expunere a dinţilor la alimente acide (grăsimi, fructe, alcool, zahăr etc.). Spălaţi-vă pe dinţi după fiecare masă!




