Nu excesul de sarmale, ci acela de alcool şi dulciuri ne bagă în spital
Pentru a evita o spitalizare după masa de Paşte, medicii ne spun să consumăm ponderat din toate alimentele şi să evităm în special excesul de dulciuri şi alcool, dar şi grăsimile în exces.
„Se poate trece fără probleme peste o astfel de perioadă. Trebuie doar să mâncăm ponderat din toate preparatele care sunt tradiţionale. Dar mâncat câte puţin din toate! Trebuie să evităm mai ales excesul de alcool şi dulciuri deoarece acestea creează iniţial cele mai mari probleme de sănătate. Atenţi trebuie să fim şi la grăsimi, la fripturile prea grase sau carnea grasă consumată în exces”, a mai spus dr. Magdalena Moroşanu, şef Secţie Diabet şi Boli Nutriţionale, Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Diabeticii au voie ou roşu dar le sunt interzise cozonacul şi pasca
Galaţiul se numără printre judeţele în care numărul persoanelor ce au diabet trece de 15.000. Acestor persoane medicii le dau sfaturi suplimentare.
„Pentru diabetici, în plus faţă de celelalte persoane, adăugăm că de Paşte nu trebuie să cadă pradă tentaţiei de a consuma dulciuri de orice fel deoarece imediat le va creşte glicemia. În schimb, au voie să ciocnească un ou roşu şi să mănânce moderat din alte preparate, dar fără a ieşi din schema de alimentaţie care le-a fost prescrisă de medici”, a mai spus dr. Moroşanu.




